Vakcentrum / Gebra

Lees meer

Mediation

Steeds vaker verlangt de arbodienst en/of de rechter dat partijen in een arbeidsconflict eerst proberen er zelf uit te komen door middel van conflictbemiddeling ofwel mediation. Via Gebra kan een mediator worden geregeld. De mediator is jurist en aangesloten bij Mediators federatie Nederland (MfN).

Mediation is een zeer snelle en relatief goedkope manier om een conflict tot een oplossing te brengen, die voor beide partijen aanvaardbaar is. Kern is dat partijen met hulp van de mediator die als gespreksleider fungeert, samen tot een oplossing komen op basis van wederzijdse belangen. Mediation is overgewaaid uit de USA en wordt ook in Nederland steeds meer toegepast. De kosten voor mediation bedragen € 125,00 excl. btw per uur.

Klik hier om de algemene voorwaarden voor mediation te lezen.

Als een werkgever of een werknemer in een arbeidsgeschil mediation weigert, kan de rechter dat opvatten als onwil om tot een oplossing te komen. Dat kan ertoe leiden dat de werkgever een hoge vergoeding moet betalen, of dat de werknemer met een lage vergoeding genoegen moet nemen.

Klik hier om in een voorlichtingsfilm te zien hoe mediation werkt en wat het verschil is met een rechtszaak.

Aanvraag mediation

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.
 

Geef hieronder kort aan waarvoor u advies wenst

  

Ledenvoordeel is uiteraard alleen voor leden van Gebra. Heeft u een vraag over ledenvoordeel, schroom dan niet contact op te nemen met Anita Wessels of Joyce van Dorp van Gebra, tel. 079-351 43 21 of per mail info@gebra.nl

Bent u nog geen lid? Ga dan naar www.gebra.nl/lidworden
We helpen u graag!

A. Wessels (Anita)
communicatiemedewerker

J. van Dorp (Joyce)
communicatiemanager