Vakcentrum / Gebra

Lees meer

Gebra maakt ondernemen aangenamer!


Vereniging Gebra is de belangenorganisatie voor ondernemers in de gemengde branche en de speelgoedbranche met ruim 2000 (winkel)vestigingen, maar ook ondernemers uit andere branches kunnen zich aansluiten. Gebra heeft geen winstoogmerk en kan daardoor onafhankelijk optreden.

Het doel van de vereniging is behartiging van de collectieve en individuele belangen van de aangesloten leden, zowel op sociaal-economisch als op maatschappelijk terrein. Gebra wil de leden - onder andere via deze site - ondersteunen bij de uitoefening van hun bedrijf, door het verstrekken van relevante informatie over zaken waar zij mee te maken krijgen. Gebra streeft naar het verwerven van financiële voordelen voor de leden, maar ook naar vereenvoudiging van procedures en regelingen. Daartoe sluit Gebra mantelovereenkomsten met bedrijven en instanties. Vereniging Gebra sluit bovendien de CAO voor de branche af.

Lid van Gebra zijn onder meer ondernemers met een onderneming in huishoudelijke artikelen, glas, porselein en aardewerk, (luxe-) cadeau- en trendartikelen zoals woonaccessoires, koffie & thee in combinatie met accessoires en foodartikelen in geschenkverpakking, kookartikelen, souvenirs, speelgoed, feest- en hobbyartikelen, kaarsen, lijsten, (wens)kaarten, posters, of kunstvoorwerpen.

Ook leveranciers (bijvoorbeeld groothandels, agenten, fabrikanten, enz.) kunnen lid worden van Gebra. Zij profiteren van alle voordelen, met de enige beperking dat zij geen stemrecht hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering.

U kunt onze verenigingsstatuten hier downloaden.

Information about Gebra in English

Het bestuur van Gebra

Het bestuur van de vereniging bestaat uit vier leden die gekozen zijn door de algemene ledenvergadering.

H. Pasch
voorzitter
M.A.J. van Diepen
bestuurslid


J. Vasse
bestuurslid
P.A.M.M. Klabbers
bestuurslid


Het secretariaat van Gebra

Het secretariaat van Gebra is het 'hart' van de organisatie. Vanuit het secretariaat worden bestuursbesluiten uitgevoerd, terwijl leden er terechtkunnen voor informatie en advies. De secretariaatstaken worden uitgevoerd door zowel de medewerkers  van Vereniging Gebra als de medewerkers van Stichting Ontwikkeling en Voorlichting Detailhandel (SOVD).

Mr. H.B.M. van Dorst, MDR (Henk)
directeur
F.J. de Best (Fleur)
adjunct-directeur


J. van Dorp (Joyce)
communicatiemanager
A. Wessels (Anita)
communicatiemedewerker


R. Antonissen (Rob)
redacteur vakbladen