Vakcentrum / Gebra

Lees meer

Gebra en Vakcentrum gaan samen verder

Dinsdag, 23 januari 2018

Het verheugt ons u te melden dat Gebra en Vakcentrum, de brancheverenigingen voor zelfstandige winkeliers in het midden- en kleinbedrijf, hun krachten bundelen en samengaan in één organisatie. Daarmee versterken wij de belangenbehartiging en dienstverlening voor onze leden. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Vakcentrum en is gevestigd in Woerden. Ze vertegenwoordigt 2.800 winkels met 200.000 werknemers.

In de loop van het jaar krijgt de praktische uitwerking zijn beslag. Het bureau van Gebra in Zoetermeer wordt in de loop van 2018 gesloten. We informeren de leden hier verder over zodra er meer details bekend zijn. We zorgen ervoor dat de leden er geen hinder van ondervinden. De Gebra-medewerkers gaan onderdeel uitmaken van de nieuwe organisatie.

Na het samengaan vertegenwoordigt Vakcentrum mkb-winkeliers die actief zijn op uiteenlopende gebieden van de detailhandel, waaronder supermarkten, foodspeciaalzaken, biologische speciaalzaken, winkels in zoetwaren, drogisterijen, slijterijen, convenience stores, kookwinkels, winkels met huishoudelijke artikelen, speelgoed, feestartikelen, cadeaus, souvenirs en artikelen voor de gedekte tafel.

Het samengaan is een antwoord op de snel veranderende omgeving waarin de leden van beide verenigingen opereren. Markten en het consumentengedrag veranderen. Harde scheidslijnen tussen branches en sectoren verdwijnen. Bedrijven ontkomen er niet aan hierop in te spelen. Eén van de speerpunten van de organisatie is de versterking van de positie van franchisenemers in de relatie met franchisegevers. 

Besturen en directies vertrouwen op een voortzetting van de goede samenwerking.